Here we go!

De laatste dingen zijn gekocht, de vliegtickets geboekt en de inentingen binnen, het gaat eindelijk gebeuren… Vera en ik gaan op onze langverwachte reis! We gaan in totaal ongeveer vier maanden op avontuur naar Marokko, Jordanië, Iran en Indonesië.

We hebben allebei dit jaar onze bachelordiploma behaald en hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt en zuinig geleefd om geld te sparen voor het avontuur van ons leven, tot nu toe dan haha. Vera had al wat langer het plan om voor meerdere maanden naar Indonesië te gaan waar het grootste deel van haar familie woont en haar moeder (Bandung) en opa (Saparua) vandaan komen. Onze reis naar Cuba was een geweldige ervaring, met name door het ontdekken en ervaren van een totaal andere cultuur. Dat ontdekken (met name van de geschiedenis) is ook een van de dingen die wij het leukste vinden om te doen, zoals we ook deden in Rome en Londen. Daarom wilden we naast Indonesië ook meer van de Arabische en Perzische wereld ontdekken. We gaan twee maanden reizen door de Arabische wereld en twee maanden door Indonesië.

De reis zal 1 november beginnen in Marokko, in stad Fez, waarna we door het Atlasgebergte en de Sahara woestijn de koningssteden zullen bezoeken. Vanuit Casablanca vliegen we naar Amman in Jordanië waar we in ieder geval enkele dagen Petra willen bezoeken. Na Jordanië vliegen we naar Iran waar we vanaf Teheran de bijzondere cultuur en indrukwekkende geschiedenis zullen gaan ervaren. Na Iran vliegen we door naar Indonesië waar we Vera’s familie zullen bezoeken op Java en Bali, waar we ook even lekker gaan relaxen. Als laatst is het plan om de roots van Vera te ontdekken op het eiland Saparua, waar haar opa Charles Leatemia vandaan komt. Vera heeft tijdens haar studie het bijzondere verhaal van haar opa opgeschreven hoe deze tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Nederland is gekomen.

We hebben nog geen vliegtickets teruggeboekt, en afhankelijk van hoe hard het geld gaat zullen er misschien nog een hoop nieuwe plannen bijkomen! We hebben ons natuurlijk weer lekker volgepland met werk, dus de komende dagen in de vrije uurtjes zijn we onze backpacks aan het inpakken en ook druk bezig met afscheid nemen.

Als we je niet meer zien, tot over vier maanden waarna wij hopelijk weer heelhuids terugkeren met een hoop nieuwe sterke verhalen! Ik probeer om de zoveel tijd onze ervaringen met jullie te delen.

Doei!